نصب و راه اندازیoracle database 12c Release 2

نصب و راه اندازی oracle database 12c

قسمت ۱ : دانلود نرم افزارهای لازم

تمامی آموزش ها بر روی ماشین مجازی می باشد که دانش آموزان بتوانند در محیط کار و خانه آن را انجام دهند. برای این منظور از نرم افزار virtualbox برای مجازی سازی استفاده شده است. شما می توان از هر نوع مجازی سازی مانند VMWare Workstation, KVM, ESXi و یا هر نوعی که با آن مهارت دارید استفاده کنید

قسمت ۲: نصب و را ه اندازی لینوکس نسخه ۷.۳

در این مستند از لینوکس توزیع CentOS 7.x استفاده شده است. شما می توانید از هرنوع لینوکسی که از خانواده Red Hat باشد استفاده کنید.

اوراکل از لینوکس های توزیع Debian, Ubunto, Mint و دیگر لینوکس هایی که از خانواده Debian هستند پشتیبانی نمی کند.

قسمت ۳: نصب virtualbox guest

چون نصب بر روی ماشین مجازی هست و این محیط را virtualbox فراهم می کند. استفاده از ماوس و کیبرد یکم سخت است و هنگام خارج شدن از ماشین مجازی به سیستم عامل اصلی مانند ویندوز دچار مشکل می شوید و باید یکسری کلیدهای ترکیبی استفاده کنید برای راحتی اینکار و کنترل ماوس و کیبرد باید یک برنامه بنام virtualbox guest را نصب و راه اندازی کنید.

قسمت ۴: پیکربندی نام ماشین لینوکس

قسمت ۵: غیر فعال کردن کارت شبکه virbr0 در لینوکس ۷

در لینوکس مخصوصا نسخه ۷ یکسری بسته های مربوط به مجازی سازی بنام kvm نیز نصب می شود که شبیه virtualbox می باشد به همین خاطر یک کارت شبکه مجازی بنام virbr0 در فهرست کارت های شبکه خواهید دید. از آنجایی که سیستم عامل لینوکس فقط برای سرویس دهی پایگاه داده اوراکل تنظیم می شود نیازی به وجود این کارت شبکه مجازی و بسته های نصبی آن نیست. در این فیلم نحوه غیرفعال کردن و حذف بسته ها آموزش داده شده است.

قسمت ۶: نصب بسته های لینوکس مورد نیاز برای پایگاه داده اوراکل.

قبل از نصب پایگاه داده اوراکل روی سیستم عامل لینوکس باید یکسری بسته های لینوکسی روی سیستم عامل نصب شود. یکی از چالش هایی که مدیران پایگاه داده اوراکل با آن مواجه هستند نصب و راه اندازی بسته های لینوکس می باشد. به همین خاطر، بیشتر مدیران پایگاه داده اوراکل علاقه خاصی به لینوکس از نوع توزیع Oracle Enpteprise Linux هستند که یک بسته لینوکسی دارد که پیش نیازها را پیکربندی می کند

در این فیلم آموزشی نحوه پیکربندی yum در هر نسخه از لینوکس توضیح داده شده است.با این روش دیگر وابسته به توزیع خاص از لینوکس نیستید.

قسمت ۷: بالا بردن سرعت اتصال به لینوکس از طریق ssh

یکی از معروفترین راه های اتصال به لینوکس ssh که مخفف Secure Shell می باشد.

ابزارهای زیادی برای اتصال به لینوکس وجود دارد که معروفترین آنها putty با حجم بسیار پایین در حد 500MB می باشد.

گاهی اوقات سرعت اتصال به لینوکس از طریق ssh بسیار پایین است که به DNS (Domain Name System ) برمی گردد. برای رفع این مشکل راهکار مورد نظر درفیلم توضیح داده شده است.

قسمت ۸: پیکربندی لینوکس برای نصب اوراکل

نصب پایگاه داده اوراکل روی لینوکس مانند نصب روی ویندوز نیست که setup را اجرا کنید و مراحل را بصورت next ادامه دهید. برای نصب پایگاه داده اوراکل روی لینوکس یکسری پیش نیاز وجود دارد که باید تمامی مراحل را گام به گام انجام دهید.

پیکربندی ها:

محدود کردن کاربر oracle به لینوکس
تنظیمات پارامترهای کرنل لینوکس
تنظیم SELinux
ایجاد گروهها و کاربر برای نصب اوراکل
تنظیمات فایل bash_profile

 

قسمت ۹ : نصب نرم افزار اوراکل

بعد از پیکربندی های پیش نیاز نصب حال به مرحله نصب نرم افزار پایگاه داده اوراکل رسیدیم. در این قسمت فقط نرم افزار نصب می شود و پایگاه داده ایجاد نمی کنیم به اصطلاح software only گفته می شود.در فیلم پیش رو مراحل نصب توضیح داده شده است.

قسمت ۱۰: پیکربندی listener

بعد از نصب نرم افزار اوراکل باید listener اوراکل را با یک پورت  پیکربندی کنید تا کاربران بتوانند از راه دور به پایگاه داده اوراکل وصل بشوند.

قسمت ۱۱ : مرحله نهایی ایجاد پایگاه داده اوراکل
در این مرحله که قسمت پایانی می باشد نحوه ایجاد پایگاه داده توضیح داده شده است.

در این مرحله قسمت های زیر پیکربندی می شود:

تنظیم مسیر فایل های داده
تنظیم مسیر فایل های FRA
تنظیم مسیر آرشیو لاگ ها
تعیین کاراکترست پایگاه داده اوراکل
نوع پایگاه داده (OLTP, warehouse)
تعیین نام پایگاه داده از قبیل Global database name, SID, PDB
تنظیم پارامترهای حافظه اوراکل
تعیین تعداد پروسه های اوراکل

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید
پیمایش به بالا